Wekelijkse lessen

Een schooljaar wordt verdeeld in drie periodes van twaalf lessen en drie oefen avonden. Één les per periode kost € 90 euro, een tweede les kost € 70 en een derde (vierde en vijfde) les kost € 50,-. Alle oefenavonden zijn gratis voor leden, niet Swing Shakers kunnen voor 5 euro per keer mee dansen. Alle lessen vinden plaats in Cultuur BSO Monopole. Een les duurt 50 minuten waarna er 10 minuten overblijven voor het switchen van de groepen.

Ervaren hoe het is om te Swing dansen kan door middel van een gratis proefles. Vrijwel elke tweede vrijdag van de maand- en laatste zondag van de maand. Kijk wanneer de volgende proefles is op de home page. Daar vind je ook wanneer we nieuwe beginnerscursussen opstarten.

I.V.M. Covid-19 geldt onderstaande regel tijdelijk niet, er wordt gedanst met vaste partner. 
Tijdens de les rouleren we van partner. Je danst dus niet steeds met een vaste partner, maar met verschillende mensen binnen jouw les. Dat is wat Lindy Hop, Blues en Collegiate Shag ‘social dances’ maakt!

Lesrooster Periode 1

Dag Tijd Frequentie Inhoud Deelnemers Docenten
Ma 19u00-19u50 Wekelijks COLLEGIATE SHAG Advanced Elske & Anouk
Ma 20u00-20u50 Wekelijks LINDY HOP Advanced Elske & Anouk
Ma 21u00-21u50 Wekelijks BLUES  Beginners + Elske & Anouk
Wo 19u00-19u50 Wekelijks LINDY HOP Absolute beginners Koen & Anouk
Wo 20u00-20u50 Wekelijks LINDY HOP Intermediate Koen & Anouk
Wo 21u00-21u50 Even weken DEMO GROEP Alle niveaus Koen & Anouk
Wo 21u00-21u50 Oneven weken LINDY HOP Invitational Koen & Anouk

Maandag

Periode 1: 7 september t/m 7 december. 19 oktober gaat NIET door.
Oefen - dansavond op 23 november.

Woensdag

Periode 1: 2 september t/m 2 december. 21 oktober gaat NIET door.
Oefen - dansavond op 28 oktober

Donderdag

Oefen - dansavond op 24 september.

Social dances

I.V.M. Covid-19 gaan social dances tot nader bericht niet door. 

Friday Night Swing: Elke tweede vrijdag van de maand is iedereen welkom om te komen dansen. We beginnen met een gratis proefles en daarna volgt er een thema feest, zoals een DJ Battle, Feestdagen edities, Bake a cake contest & Live band. Met livebands zijn de kosten rond de €10,-, zonder liveband is de entree € 5,-.

Dwalerij: In de zomermaanden dansen we de laatste zondag van de maand lekker in de buitenlucht op onze eigen dansvloer. We beginnen dan ook met een gratis proefles, die later plaatsmaakt voor een dj zodat je zelf je danspassen kunt uitproberen. 

Incidenteel: Zo nu en dan organiseren we naast bovengenoemde een ander dansfeestje. Leuke herinneringen zijn dansen op verschillende festivals, in 't Leijpark en in de Piushaven.  

Kijk hier wanneer het volgende dansfeest plaatsvindt.

Workshops

Incidenteel worden er workshops georganiseerd. Deze zijn verschillend van karakter. Houd hiervoor dus de website (of onze facebookpagina) in de gaten.