Niveaus

Lindy Hop Beginners & Beginners +

Het eerste niveau bestaat uit twee cursussen waarin je eerst aan de slag gaat met de 6-count basispassen en daarna de 8-count basispassen en de Charleston. Daarnaast leer je leiden en volgen, de techniek achter deze swingdansen. Als warmup doen we altijd een aantal jazzsteps, hiermee leer je de "shim sham" routine in de eerste cursus en een tweede routine naar keuze in de volgende cursus. 

Lindy Hop Intermediate

Vanuit de beginners + kun je doorstromen naar intermediate. Hier ken je de basisbeginselen al. We breiden dansmoves uit en besteden aandacht aan een stukje muziekinterpretatie. We gaan verder in op de techniek en het versmelten van de verschillende dansstijlen. Tijdens de warming up leer je eenvoudige jazz routines zoals de Charleston Stroll en de Jitterbug Stroll.

Lindy Hop Advanced

Aan advanced kun je deelnemen vanaf één jaar ervaring. Een vereiste is dat de 6-count, 8-count en Charleston mixen tijdens het dansen voor jou geen probleem is. Je breidt in deze lessen je kennis van baby acrobatiek, stealing, variaties op de basispas, muziekinterpretatie, (te) "gekke" moves et cetera uit. Daarnaast gaan we geregeld "back to the basics" waar alle techniek begint. Tijdens de warming up werken we aan ingewikkelde jazz routines zoals de Big Apple en de Tranky Doo.

Lindy Hop Invitational

Invitational is op uitnodiging voor dansers die al meerdere jaren dansen. Je kunt met verschillende swing dans-stijlen op snelle muziek net zo goed uit de voeten als op rustigere nummers. Dansers zijn één met de muziek en hun partner(s). Je bezoekt regelmatig andere dansevents en staat open voor allerlei invloeden en ideeën die op dit moment op swinggebied voorbij komen. Je komt niet per se om "nieuwe" figuren te leren. Je wilt graag (een start maken om) je eigen dansstijl te creëren. Er is meer dan tijdens reguliere lessen plaats voor persoonlijke aandacht.

Solo Jazz Routines

Solo Jazz routines zijn dansen waarin dansers een reeks aan elkaar geweven jazz steps showen. We gooien alle ledenmaten los met moves die luisteren naar de aanstekelijke namen als charleston, boogie back’s, kamel walks of pecking. Voor solo jazz routines wordt je niet onderverdeeld in een bepaald niveau.

Collegiate Shag

Als je aan deze cursus deelneemt leer je de basis van de Collegiate Shag en enkele figuren. In de vervolgcursus gaan we door op techniek, variaties en verschillende basispassen.  Shag wordt vaak gedanst op snellere swing muziek, zo kun je op elk plaatje uit de voeten.

Blues

Als je aan deze cursus deelneemt leer je de basis van de Blues, daarmee speel je direct in op de muziek. Daarnaast leer je diverse leuke figuren. Blues wordt vaak op langzamere muziek gedanst.

Oefenavond/ Coaching

Je oefent zelf of onder begeleiding van onze docenten. Docenten van The Swing Shakers ondersteunen jou bij wat je oefent, dansen mee en/ of geven extra uitleg. Gewoon gezellig dansen zonder extra uitleg kan natuurlijk ook!