Docenten

Onze docenten geven les om hun passie, enthousiasme en liefde voor het swing dansen en Lindy Hop in het bijzonder over te brengen op anderen.

Het Swing Shakers Team

vlnr. Jojanneke, Evert, Elske, Anouk, Nour, Koen en Milou

Koen en Anouk (woensdag en donderdag)

Vanaf de oprichting in mei 2012 geven Koen en Anouk les in Tilburg.
Koen en Anouk, ofwel "de swingende Blaak Sjaaken". Een fanatiek danskoppel dat samen een aantal old school swingdansen door elkaar schudt. Van de vroege jaren '20 tot in de jaren '50. Koen en Anouk willen zoveel mogelijk mensen besmetten met het Swing-virus, om met hen samen van de muziek en dans te kunnen genieten.

Koen en Anouk

"Het plezier dat we in dansen hebben, kunnen we moeilijk beschrijven, maar één ding is zeker: altijd opnieuw krijgen we een vette lach op onze gezichten".

Koen en Anouk zijn in 2008 begonnen met Boogie Woogie. Binnen de kortste keren waren ze verslaafd aan de dans en verdiepten ze zichzelf verder in andere swingdansen waaronder Lindy Hop. Nu volgen zij nog allerlei dansworkshops in Europa, want je raakt nooit uitgeleerd. Een dansfeestje met Boogie Woogie, Lindy Hop, Blues, Balboa of Shag... Koen en Anouk komen er graag voor uit bed!

Elske en Anouk (maandag)

Elske heeft al sinds ze naar school gaat dansles, maar het was pas in 2012 dat ze voor het eerst op swingles ging. Binnen één lesblok was Elske verliefd, uitgedaagd en geënthousiasmeerd voor de swing. Op sleeptouw meegenomen naar Utrecht, Gent en Antwerpen leerde Elske steeds meer dansstijlen en mensen kennen. Lindy Hop is nu haar favoriete dansstijl, The Swing Shakers haar vrienden.

Anouk en Elske hadden vanaf de eerste ontmoeting direct een klik. Daar waar Anouk in 2012 leerde leiden vond ze bij Elske de perfecte oefen partner want Elske wilde koste wat kost "echt" leren volgen. Buiten dat gebeuren er gewoon de gekste dingen als Elske en Anouk samen dansen, grenzen opzoeken is wat wij samen doen.

"Het is als een droom die uitkomt om vanaf november 2017 samen les te gaan geven."

Anouk en Elske

Nour en Anouk (maandag, Collegiate Shag)

Anouk en Nour

Nour en Anouk waren eerst collega’s, nu Collegiate Shag danspartners.

Anouk danste al geruimte tijd allerlei swingdansen en shakete er flink op los. Nour begon in 2016 met Lindy Hop en maakte een vliegende start. Maar de dansklik tussen Nour en Anouk liet nog even op zich wachten. Toen Nour kennismaakte met Blues ging het bergafwaards, Anouk had lol, maar Nour werd er bleek van. Van Collegiate Shag werden zij samen pas echt gelukkig. Opeens vielen alle kwartjes op hun plek,met rook onder de voeten stomen Nour en Anouk nu over de dansvloer.

Nour danst al sinds haar 8e jaar. Begonnen met, heel toepasselijk, Swingdance. Dit was de voorganger van het welbekende hiphop. Na verloop van tijd zelf les gaan geven in de sportschool als onder andere Aerobic instructrice. Daarna door Anouk in aanraking gekomen met Lindy Hop, en tot nu toe niet te stoppen. 

"Naast dansen in onze eigen stad Tilburg, doe ik dat ook graag op andere locaties, binnen en buiten Nederland."

Evert en Jojanneke (gastdocenten)

Evert Slagter en Jojanneke Postma komen uit Breda. Zij zijn begin 2014 bij toeval op de Lindy Hop gestuit. Jojanneke had geen ervaring met dansen, Evert heeft op de middelbare school twee jaar stijldanslessen gehad. Bij het zien van de energierijke, optimistische en improviserende dans zijn zij samen met vrienden gestart met de Lindy Hop.

"Hoe heerlijk is het, dat je een samenspel met je danspartner en de muziek kunt hebben, geen dansje is hetzelfde."

Ondertussen zijn ze sinds 2016 als docenten koppel aan de slag in Breda. Ze proberen techniek en plezier in samenspel over te brengen tijdens de lessen, waarbij de individuele student aandacht krijgt in het eigen leerproces.

Ze volgen regelmatig workshops door heel Europa en houden ervan om nieuwe figuren te ontleden en eigen figuren te creëren.

Evert en Jojanneke

Milou

Milou

Milou had nog geen danservaring voordat zij in 2012 bij de oprichting van The Swing Shakers begon met het nemen van swingdanslessen bij Anouk en Koen. Vanaf moment één is Milou om en enthousiast over het swingdansen. Naast de lessen bij The Swing Shakers heeft Milou verschillende workshop- en swingdansweekenden bezocht in- en buiten Nederland en inmiddels heeft ze wel bewezen echt geen houten klaas te zijn.

 Milou valt regelmatig in als docent tijdens de danslessen en helpt daarnaast met de administratie van The Swing Shakers.