Get to know us

We groeien steeds groter wat afstand kan creëren in ons gezellige cluppie. Dat willen we niet. The Swing Shakers staan voor het plezier in het Swingdansen, en dat kan niet zonder elkaar.

Dus: get to know us!

Wij stellen hieronder periodiek Swing Shakers aan je voor aan de hand van een interview. Het interview bestaat uit twee delen. In deel 1 gaan deelnemers zelf met de billen bloot en in deel 2 kunnen zij hun kans grijpen om zelf nog iets in te brengen wat ze graag willen delen met anderen.


Interview met Koen en Anouk

# met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Tien jaar terug zagen Koen en Anouk op het Jazz Festival in Breda een aantal dansers die precies dansten wat wij wilde leren. Namelijk Boogie Woogie! Deze muziek stond altijd al zeer hard aan als we het huis poetsten (moet je ook eens proberen daar wordt je blij van!). We zijn direct begonnen in Vlijmen bij the Thunderbirds, waar onze docenten na een jaar dansen stopten! OMG wij kregen bijna een hartverzakking toen we het hoorde. Door aanmoedigingen van veel mensen hebben Koen en Anouk samen met Toon en Maria de lestaak over genomen. In het begin vooral herhaald wat we hadden geleerd. Maar al snel reisde Koen en Anouk heel Europa door om bij te leren en sloten zij zich aan bij verschillende andere dansclubs in Nederland.

Hoe omschrijven wij onszelf?
Koen en Anouk… Dance dance dance. Overal onafscheidelijk maar niet aan elkaar vastgeplakt. We kunnen beide zonder woorden (ook al houden we van ouwehoeren) GENIETEN van ons gezin, anderen en onze omgeving. Gevoelsmensen, puur en eerlijk met een groot hart dat open staat om te ontvangen.

Hoe vullen jullie de dag?
Koen werkt als embedded software engineer bij Sioux. Momenteel werkt hij gedetacheerd bij ASML. Hij werkt daar met een team aan micro chips. Ja mensen, zoek dat maar eens op .
Anouk vult haar dagen meestal met de kinderen, Jelle (3) en Abel (2). Samen bouwen we legokastelen, gaan we naar de speeltuin en als ze bij opa en oma zijn doet Anouk de administratie voor The Swing Shakers, of geeft ze dansles. Vaak privé les voor openingsdansen maar ook voor groepen op scholen en feestjes.
Naast dit alles geven we meerdere malen per week met zeer veel plezier Swing danslessen.

Waar zou je best nog wel iets in willen veranderen?
Anouk kan soms een tikkie (te) fel/direct  zijn, daar waar koen eerder in zijn schulp zou kruipen. Vroeger kroop hij zelfs letterlijk onder tafel!

Waar kun je jullie voor wakker maken?
Voor swingdansen, bordspellen, ijs en chocolade kun je ons altijd komen wakker maken.

Hebben jullie naast dansen nog andere hobby’s?
We houden van creëren binnen de dans (lessen), maar ook daarbuiten. Koen fotografeert, Anouk heeft een heleboel creatieve hobby’s zoals fotoshoppen en schilderen… En samen bouwen we boomhutten, kasten, ridderbedden en ga zo maar door. Ow ja, Koen kijkt ook nog te blije filmpjes op dumpert en funniest home video’s, dan kun je ‘m wegdragen!

# Grijp je kans

Wat staat er op jullie bucketlist?
Op onze bucketlist staat een reis naar New Orleans, daar waar de Swing is ontstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw.
En een reis naar Lego Land en Harry Potter Studios, gne gne.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Wat wij anderen mee willen geven, waar wij ontzettend van genieten; is om je kinderen vooral onderdeel te laten zijn van je gezin. Blijf zelf genieten en neem je kinderen daar in mee. Je hoeft natuurlijk niet ons voorbeeld te volgen, maar wij gunnen het anderen omdat het voor ons extra plezier oplevert.
Daarnaast hebben zowel Koen en Anouk een hekel aan paarse krokodillen bureaucratie. We groeien groter, dan zijn regels handig. Maar als iemand een been breekt waardoor hij zijn net betaalde lesgeld in de prullenbak heeft gegooid, dan zijn wij de beroerdste niet om dat lesgeld even te bevriezen totdat hij/zij weer mee kan doen (mits we het financieel gezien zelf redden natuurlijk).

Zouden jullie nog een oproep willen doen voor iets?
Ja natuurlijk! Dat iedereen aan zoveel mogelijk mensen vertelt hoe leuk swingdansen is. Zodat we nog jaren door kunnen blijven gaan. En dat die hangtafels de ruimte uit gebonjourd kunnen worden en we BIG SWINGING PARTY’S kunnen bouwen in Tilburg en Den Bosch. Dat er in een Amerikaans filmpje een stuk voorbij komt: "Brabant… The Swinging Walhalla of The Netherlands".

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Jazaker! Nour en Elske natuurlijk. Let them do the talking next time. 

20 oktober 2018