Get to know us

We groeien steeds groter wat afstand kan creëren in ons gezellige cluppie. Dat willen we niet. The Swing Shakers staan voor het plezier in het Swingdansen, en dat kan niet zonder elkaar.

Dus: get to know us!

Wij stellen hieronder periodiek Swing Shakers aan je voor aan de hand van een interview. Het interview bestaat uit twee delen. In deel 1 gaan deelnemers zelf met de billen bloot en in deel 2 kunnen zij hun kans grijpen om zelf nog iets in te brengen wat ze graag willen delen met anderen.


Interview met Sjef en Brigitte

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Sjef: Een jaar of 5 geleden denk ik zoiets. Ik danste met Wouter en Cecile ongeveer een jaartje bij Swing City Breda. Die vroegen of ik ook mee ging dansen in Tilburg als extra. Dat heb ik toen gedaan.
Brigitte: September 2018 bij The Swing Shakers. Tijdens de lagere school heb ik klassiek ballet lessen gehad en ik heb gestijldanst t/m brons. Ik ben rockabilly bandjes gaan fotograferen bij Café Lambiek. Ik maakte een serie over muzikanten voor mijn opleiding. Daar werd altijd leuk gedanst en dat wilde ik ook dus toen ben ik bij The Swing Shakers terecht gekomen.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Sjef: Rustig, maar ook weer niet, weet ik niet… Ik ben niet goed om in de picture te staan. Ik ben bescheiden, rustig ja, ik weet niet. Ik ga afkijken op de website. Ik heb liever dat jij dat gewoon voor mij invult dat ik dat niet over mezelf hoef te zeggen. Geduldig, leergierig en oprecht staat op de website. Daar ben ik het wel mee eens.
Brigitte: Ik ben actief, kan moeilijk stilzitten. Sociaal, nieuwsgierig en enthousiast. Ik pas me makkelijk aan, ik ben muzikaal. Ben een doorzetter en positief ingesteld. En humor moet er ook nog bij of is dat te veel? Ik wil een goede fotograaf blijven met een eigen stijl. En ik wil graag dat mijn kinderen gelukkig zijn.

Wat doe je gemiddeld op een dag? 
Sjef: De meeste tijd van de dag zit ik achter de computer, ik ben namelijk (web)developer. Gelukkig is dat makkelijk vanuit thuis te doen nu, maar anders is het kantoor ook maar een kwartiertje lopen. Tussendoor loop ik dan meestal even een rondje (langs de supermarkt) en soms spring ik even op mijn longboard (doe ik eigenlijk te weinig).
's Avonds ga ik dan het liefste nog dansen, maar dat is nu ook even wat minder. Sowieso één avond nog studeren en/of aan paar extra projecten bezig. De rest van de avonden meestal een serie/film kijken, of (online)gamen (met vrienden).
De weekenden spreek ik het liefst met vrienden af en de rest van de tijd plan ik niks. Maar die tijd wordt altijd benut door mijn hobby's, waardoor altijd tijd te kort heb.
Brigitte: Ik zorg voor mijn kinderen Laura van 15 jaar en Wolter van 12 jaar. En mijn drie huisdieren, parkiet Tweety en twee konijnen Pipi en Snoepie. Daarnaast fotografeer ik veel, de energie en dynamiek van mensen vind ik fascinerend om te fotograferen. Ik ga het liefst op pad om te fotograferen zoals de dansavond, sportwedstrijden maar ook familiefeestjes, zoals bruiloften en communies. Reportages maken vind ik mooi. Maar ook portretfotografie is tof om te doen.

Wat zou je willen veranderen? 
Sjef: Sjef fronst en denkt na… “Daar weet ik zo niks op te zeggen”.
Brigitte: Ik zou wel relaxter willen dansen en niet te moeilijk doen. Dus gewoon techniek verbeteren. En ik zou graag niet alles tegelijk willen doen want dat gaat niet.

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken? 
Sjef: Pannekoeken!
Brigitte: Alleen voor noodgevallen, lekker saai… Of voor spannende finales van de Olympische spelen. Ik vind nootjes en een biertje wel lekker, maar daar mogen jullie mij niet voor wakker maken.

Heb je nog andere hobby’s?
Sjef: Ja! Ik ben bijna in alles geïnteresseerd, er zijn maar weinig dingen die ik niet leuk vind. Computer spellen spelen met computer tussen haakjes, want ik vind bordspellen ook leuk. Ik wordt altijd heel blij van onder dekentjes zitten ook al heb ik het niet eens koud. Live muziek, ik speel zelf niet, maar ik ga graag naar concerten. Lezen, en dingen maken, verschillende elektronica dingen maken. Ik heb vroeger lang bij de scouting gezeten. Ik vind films en series kijken leuk. Daarnaast zoek ik nutteloze feitjes op, op internet. Ik houd van (speciaal) bier drinken. Ik heb ook een rubber bootje waarmee ik weleens ronddobber, vooral als het warm is. Ik houd van wandelen en kamperen. Ik heb wel een aantal keer met een rugzakje op vakantie geweest, daartussenin loop ik dan. Ik heb laatst ook weer mijn naaimachine tevoorschijn gehaald. Daar moet ik dan nog wel een cursus voor volgen maar ja. En ik heb ook nog een lockmachine maar ik weet nog niet hoe die werkt. En ik ben een maand begonnen aan een cursus motorrijden. Maar schrijf dat maar niet op want straks duurt t nog kei lang voordat ik m’n rijbewijs heb.
Brigitte: Ik kijk graag naar sportwedstrijden in Tilburg. Voornamelijk ijshockey en rugby. Ik kijk met Laura naar netflix series. Ik lees veel en kijk graag naar Rock ‘n’ Roll en Rockabilly bandjes, alleen komt dat er nu helaas niet zo van. Leuk weetje: ik heb de foto’s gemaakt van the Explosion Rockets voor op hun CD en LP die binnenkort uit komt.

# Grijp je kans

Wat staat er nog op je bucketlist?
Sjef: Ik wil nog beter worden in dansen. En ik wil graag naar New Orleans en naar Japan.
Brigitte: Eigenlijk veel te veel… Ik zou graag een perskaart willen zodat ik voor de journalistieke pers kan fotograferen. Ik wil leren filmen, ik wil een videofilm maken. Ik ben begonnen met gitaar te leren spelen, dat zou ik wel goed willen kunnen. Ik wil in Canada een keer een ijshockeywedstrijd zien en ik wil in Cuba foto’s maken.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Sjef: Mensen in hun waarde laten denk ik. Anderen behandelen zoals je zelf ook behandeld wilt worden.
Brigitte: Dat vind ik een moeilijke vraag… Attent zijn, dat je je verdiept in een ander zodat je rekening kunt houden met elkaar.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Sjef: Nee.
Brigitte: Vertrouw op jezelf en op je intuïtie. Als je dat kunt is dat heel veel waard.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Sjef: Jeroen, die ook Shag heeft gedaan. Dat vind ik een toffe kerel, altijd aardig en geïnteresseerd.
Brigitte: Chantal, want ze heeft een keer model gestaan voor een story telling verhaal voor de opleiding fotografie. In beelden zette ik haar neer als assepoester die een schoen verloor en toen haar prins vond.

Heb je nog een vraag gemist/ iets waarover je graag had willen vertellen?
Sjef: Nope.
Brigitte: Ik vind the Swing Shakers wel een bijzondere club omdat iedereen wel op een bepaalde manier zijn steentje bijdraagt. Dat er bijzondere en actieve mensen zijn. Bijvoorbeeld dat er zoveel taarten zijn bij de taartenwedstrijd en dat iedereen er bij een dansavond altijd zo mooi uit ziet.

16 oktober 2020

Interview met Robert en Sander

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Robert: Ik was in de zomer van 2016 op vakantie in Parijs, toen was ik bij een Swing/ Jazz concert en heb daar meegedaan aan een proefles. Toen ik zocht op Swing in Tilburg heb ik jullie gevonden en mezelf ingeschreven bij the Swing Shakers. Vroeger danste ik alleen in discotheken.
Sander: Ik ben in 2017 gaan dansen. Daarvoor heb ik al veel gedanst en dat wilde ik weer doen maar ik wist niet goed wat. Toen kwam ik via youtube op een internationale wedstrijd Lindy Hop terecht. Dat vond ik cool dus toen heb ik mezelf ingeschreven voor een spoedcursus Lindy Hop in Antwerpen en heb ik in twee dagen de basis erin gestampt. Een paar maanden later sloot ik me bij The Swing Shakers aan en toen was ik gelijk verslaafd. Ik heb lessen in binnen en buitenland gevolgd en heb veel feestjes bijgewoond, heel veel feestjes.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Robert: Ik ben vriendelijk, heb een brede interesse, kan me makkelijk aanpassen. Ik hou van dingen die het leven mooi maken zoals dansen en muziek.
Sander: Ik ben rustig, optimistisch en sociaal. Ik ben een echte luisteraar, ik probeer altijd zonder oordeel te zijn. Ik ben attent en nieuwsgierig. Linkshandig en schijnbaar lach ik altijd zeggen anderen. Ik doe niet echt aan doelen, er is altijd wel ergens een stipje aan de horizon en dan zie ik wel of ik er kom. In de tussentijd geniet ik en doe ik rustig aan.

Wat doe je gemiddeld op een dag? 
Robert: Ik werk als programmeur bij een logistiek bedrijf in Tilburg. MOL logistics. Lekker dicht bij waar ik woon zodat ik niet ver hoef te reizen. Verder fitness en Yoga ik weleens maar toch dans ik het liefste.
Sander: Ik werk als functioneel beheerder bij Avans Hoge school. Ik game graag met mijn zoontje Max van 7 jaar. Ik knuffel en dans graag met Ineke, waar ik binnenkort mee ga trouwen.

Wat zou je willen veranderen? 
Robert: Euhm, ik zou fitter/ leniger willen zijn zodat ik nog beter kan dansen, ik vind mezelf af en toe iets te stijf.
Sander: Maatschappelijk: Dat iedereen niet zo moeilijk moet doen, omdat alles toch continue blijft veranderen, "deal with it". En voor mezelf: Dat ik zaken wat minder uit moet stellen. Maar ja, aan de andere kant ben ik niet degene die er last van heeft dus dan ga ik maar voor betere Swing outs.

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken? 
Robert: Eigenlijk liever niet, ik houd van goeie nachtrust. Maar ik vind een goed Chineesje altijd wel lekker!
Sander: Ik wilde seks zeggen maar daar mogen jullie me niet voor wakker maken. Dus dan doe maar Pizza, Sushi en Donuts, maar niet gecombineerd.

Heb je nog andere hobby’s?
Robert: Ik houd van allerlei soorten films. De laatste tijd meer thuis, maar normaal gesproken vind ik een bioscoopje pakken ook leuk. Ik houd van Frankrijk, van de Franse taal en cultuur.
Sander: Ja! Ik maak graag muziek als trompetist en ik ben videograaf voor trouwtrailers. Daarnaast houd ik van bingewatchen op Netflix. Verder houd ik van Astronomie en van platen (LP’s) draaien.

# Grijp je kans 

Wat staat er nog op je bucketlist?
Robert: Ik heb dat eigenlijk niet echt. Ik houd niet van ver reizen. Ik zou weleens naar een groot Swing Festival willen gaan zoals Rock that Swing ofzo.
Sander: Ik denk altijd groots, dus ik wil de Ruimte in of naar Mars. Maar de Boogiewoogie wil ik ook nog wel leren.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Robert: Ontdek de ongewone dingen en niet de platgetreden paden. Verlang het beste van jezelf, maar wees tegen anderen minder streng.
Sander: Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wil worden. Dus oordeel niet te snel en houd rekening met elkaar. Dat is iets wat ik ook echt aan Max mee geef, dat je naar elkaar moet luisteren.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Robert: Lekker blijven dansen ondanks de coronatijd. Blijf gezond en in beweging.
Sander: Als iedereen 1,5 m afstand wil houden zou ik dat heel fijn vinden tot nader order.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Robert: Ja, Brigitte, mijn vaste partner voor de komende periode.
Sander: Ja! Sjef, want Sjef is cool!

3 september 2020

Interview met Eline en Ichelle

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Eline: Ik ben ooit eens gaan dansen toen ik 11 jaar was bij de sportschool in Goirle. Streetdance was in die tijd helemaal hip. Dansen op de muziek van de backstreet boys en Five, so fun. Ongeveer 2 jaar gedaan daarna niet echt meer gedanst als alleen in de kroegen in het weekend of tijdens concerten. Een paar jaar geleden met vrienden (Christian en Yvonne) naar hot rottedbullfrog in Hilvarenbeek geweest en zagen we hele groepen dansen. Christian en ik zeiden tegen elkaar; wat gaaf toch als je zo kan dansen op deze muziek. Zo doende is Christian gaan zoeken waar we dit konden leren en uit eindelijk bij de Swing shakers uitgekomen.
Ichelle: Als kind heb ik ballet gedanst, daarna heel lang niet. Quintus is gaan dansen en oefende thuis met mij. Toen ben ik een workshop air steps gaan volgen. En durfde ik de stap te maken om 2 jaar geleden bij The Swing Shakers Lindy Hop te gaan dansen. Het laatste jaar heb ik helaas wel meer gekeken dan gedanst vanwege een hersenschudding.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Eline: Leuke, spontane en energieke dame. Neemt zichzelf niet altijd even serieus. Lang leve de lol en waar zijn de cocktails...?
Ichelle: Vroeger was ik altijd heel spontaan, actief en sociaal, totdat ik in 2017 een ongeluk kreeg met hersenletsel tot gevolg, waardoor ik mezelf eigenlijk niet meer zo goed herken. Ik kan niet meer zoveel mensen zien en prikkels verdragen. Toch ben ik nog vrolijk en in de basis optimistisch, en Pinguïns.

Wat is je doel in het leven?
Eline: Er een mooi feestje van te maken.

Wat doe je gemiddeld op een dag? 
Eline: Voornamelijk werken hahaha. Nee maar ik werk best wel wat uren in de week als Manager bij een Subway filiaal. Ik vind mijn werk erg leuk maar het is best een uitdaging af en toe vooral in de zomer als het erg druk is, is het lastig om in mijn hoofd rust te krijgen, daarom is dansen/muziek vaak wel een goede afleiding. Ook kijk ik veel tv (netflix), gaan we vaak stappen, concertjes (helaas nu even niet), festivals, uit eten, bioscoop, familie en vrienden bezoeken, gezelschap spelletjes spelen (kolonisten, machi coro enz) elke dag is eigenlijk anders.
Ichelle: Niet zo veel, ik weeg alles af omdat ik snel hoofdpijn van krijg en snel overprikkeld raak. Als het goed gaat dan ben ik creatief bezig. Ik maak veel T-shirts, teken, speel bordspellen en ontwikkel puzzels.

Wat zou je willen veranderen? 
Eline: Soms wat minder met het werk bezig zijn en meer om me heen kijken.
Ichelle: Ik zou graag terug willen naar de tijd voor het ongeluk.

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken? 
Eline: Een onverwachtse vakantie naar het buitenland. (vooral naar Amerika)
Ichelle: Pinguins! Maar wel een beetje rustig want ik heb m’n slaap hard nodig.

Heb je nog andere hobby’s?
Eline: Onze Teckelhond Gerrit vervelen.
Ichelle: Zwemmen, Circus, scouting, onderwater hockey (ja het bestaat echt) en Pinguïns verzamelen.

# Grijp je kans 

Wat staat er nog op je bucketlist?
Eline: (Nogmaals) een reis naar Amerika (Californië) maken met Peter, Een Audi TT, Mijn eigen Kroeg beginnen.
Ichelle: Er stond altijd op naar Zuid Afrika om Pinguïns in het wild te spotten en dat hebben we afgelopen november 2019 gedaan. Het was echt een super ervaring!! Dit moet echt iedereen op zijn bucketlist. Ik zou overigens ook graag nog sky diven en een flinke wandeling maken waarbij je onderweg moet survivallen en bergbeklimmen, maar dat gaat helaas niet meer.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Eline: Wie goed doet, goed ontmoet.
Ichelle: Niet boos worden.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Eline: Lekker blijven dansen ondanks Corona tijd, solo dansjes of met je partner maakt niet uit. Tijdens het werk of thuis je kan er altijd een klein dansje ingooien.
Ichelle: Als er nog mensen zijn die pinguïns over hebben mag je me bellen. Pinguïns, baby kleertjes of stofjes waar pinguïns of een pinguïn prullenbak, of een echte pinguïn, of een pinguïn die een theezakje uit een kopje tilt want die heb ik nog niet.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Eline: Dit laat ik even aan jou over Anouk, er zijn al zoveel mensen geweest dat ik het even niet meer weet.
Ichelle: Robert, hij kan wel leuk babbelen denk ik.

28 juni 2020

Interview met Joyce en Quintus

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Joyce: 3 jaar geleden ben ik met wat vrienden bij the Swing Shakers begonnen met Lindy Hop. Ik vond het als kind altijd leuk om dansjes te bedenken en danskunsten te showen. Ik kan niet stilstaan als ik muziek hoor.
Quintus: das een goeie, volgens mij is dat 2016 geweest. Ik dans heel veel! Bijna elke dag van de week. Lindy Hop leiden en volgen, blues leiden en volgen, afrodans, high heels, klassiek ballet, mixed styles, hiphop zie ik mezelf niet doen, maar doe het toch, Musical dance, sing and dance en tapdance. Maar ik ben echt niet in alles goed. Wil ook misschien les gaan geven als het op een dag is dat het mij uitkomt. Ichelle wilde ook gaan dansen en die wilde dat het in Tilburg was. Toen ik hier kwam wonen zijn we samen begonnen bij the Swing Shakers.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Joyce: Poeh, ja ik ben klein van stuk maar heb soms wel een grote bek. Ik ben gevoelig voor sfeer. Ben soms terughoudend en de andere keer weer heel enthousiast, waardoor ik soms excentriek kan overkomen. Ik ben een open boek, maar niet een die vanzelf open slaat. En heb een niet lullen maar poetsen mentaliteit. Ik geniet van het leven, doe dingen waar ik blij van wordt en waarmee ik in mijn kracht sta. Ik zou het tof vinden dat ik later kan terugkijken op een betekenisvol en voldaan leven.
Quintus: Als een organisme dat om zich heen kijkt met veel verbazing naar wat iedereen in hemelsnaam aan het doen is. Ik heb niet één uitgestippeld doel. Ik wil beter worden in dansen en ik wil mijn act als goochelaar blijven verbeteren. En ik wil mijn woning verbouwen naar een jaren 20 woning uit de vorige eeuw. De woning komt uit de jaren 20, maar is verminkt gedurende de jaren. En over een paar jaar bestaat mijn woning 100 jaar!

Wat doe je gemiddeld op een dag? 
Joyce: Ik ben meestal wel vroeg wakker en dan staat er meestal een kopje cappuccino voor me klaar die Joris heeft gemaakt, dan kom ik langzaam op gang. Ik ben docent Engels, momenteel ben ik aan het herstellen van een burn-out. Ik wandel vaak in de natuur en doe aan Yoga. Ik ben aan het onderzoeken wat ik wil in het leven.
Quintus: Normaal gesproken doe ik optredens als goochelaar (www.depaarsegoochelaar.nl). Ik maak mijn kleding en mijn attributen daarvoor zelf. En daarbij komen natuurlijk nog alle saaie aspecten, zoals bijvoorbeeld facturen versturen en telefoneren met klanten. Nu tijdens Corona ben ik voornamelijk bezig met het verbouwen van mijn woning. Daarnaast kijk ik op het moment graag afleveringen van de Walking Dead, ik hou van tekenen en schilderen en kleding maken.

Wat zou je willen veranderen? 
Joyce: Ik zou wel wat meer dingen willen durven zodat ik minder bang ben om fouten te maken. Wat meer vertrouwen in mezelf hebben.
Quintus: Ik zou wel willen dat iedereen ff normaal gaat doen in de wereld. Voor alsnog ben ik de enige normale persoon en alle anderen zijn gewoon gek. Ik zou willen dat we minder plastic gaan gebruiken, dat er geen kerncentrales meer zijn, dat we er misschien over na gaan denken dat we minder dieren gaan doden voor de bio industrie. Anderhalf miljoen dieren worden per dag vermoord in Nederland. Dat lijkt mij een beetje te veel. Wat is er nog meer gek aan andere mensen? Wetten en regelgeving, dat je bv een legitimatie moet hebben, dat je daar verplicht wordt voor te betalen. En als je dat niet hebt dat je daar dan strafbaar voor bent. Ik kan ook wel zeggen iedereen moet een paarse muts op hebben en die moet je allemaal bij mij kopen en anders krijg je een boete van mij.

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken? 
Joyce: Liefst nergens voor want ik ben best wel gesteld op mijn nachtrust. Maar als ik een waanzinnige verassing krijg wil ik misschien wel een uitzondering maken. Iets gezelligs, maar ik heb niet echt iets in mijn hoofd zitten. Met leuke mensen, fijne muziek en wat drankjes.
Quintus: Wanneer het slecht met je gaat en je daar met iemand over wil praten.

Heb je nog andere hobby’s?
Joyce: Ik houd van muziek, ik ga regelmatig naar festivals en concerten. Ik verzamel LP’s en Singeltjes. Daarnaast verzamel ik boeken, ik lees graag. Struin rommelmarkten af op zoek naar oude meuk. Probeer het een en ander op creatief gebied zoals boetseren, en borduren, maar ik heb nog niet echt iets gevonden wat echt is blijven hangen. Ik heb een abonnement van de Efteling, ga ook graag naar andere pretparken. En natuurlijk lekker uit eten samen met Joris en Peter en Eline.
Quintus: Tekenen, schilderen en mijn werk is ook wel echt mijn passie. Ik heb zo’n brede interesse, in mijn levensduur heb ik niet genoeg tijd om me te verdiepen in alle dingen waar ik interesse in heb. Ik zou best poppendokter willen worden bijvoorbeeld.

# Grijp je kans 

Wat staat er nog op je bucketlist?
Joyce: Ik zou nog wel wat reizen willen maken en wat plekken willen bezoeken. Daarnaast hoop ik nog een keer mijn rijbewijs te kunnen gaan halen.
Quintus: Ik zou best als straatartiest willen optreden. Ik wil een computerspel maken. Ik wil een stripverhaal maken. Ik wil als dragqueen optreden. Ik wil als ik dan echt alles mag zeggen wat ik wil of het nou kan of niet ook wel een science fiction versie van een opera uit willen brengen. En ik wil graag mijn huis verbouwen in de stijl van het jaar 1925 EN ingericht in het paars.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Joyce: Lief zijn voor elkaar maar vooral ook voor jezelf. Koester de kleine mooie dingetjes in je leven.
Quintus: Dat mensen wat minder aannames doen lijkt me wel top. Ik zou willen dat mensen meer zouden kijken of ze echt ergens achter staan of dat ze iets gewoon doen omdat we het altijd al zo doen. En Ik zou willen dat mensen zich wat minder voortplanten.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Joyce: In deze tijd, ben voorzichtig, zorg goed voor elkaar en blijf gezond, zodat we zo snel mogelijk weer met elkaar kunnen gaan dansen.
Quintus: Laten we ons allemaal steriliseren. En dat mensen wat meer hun gevoelens tonen, ook als ze zich rot voelen.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Joyce: Ja, Ik denk dat het wel leuk is om Eline voor te dragen voor in het interview. Dan is bijna de reeks compleet.
Quintus: Ichelle.

29 april 2020

Interview met Caroline en Joris

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Caroline: Ik dans al vanaf dat ik kon lopen. Mijn ouders dansten vroeger al wedstrijden. Het is met de paplepel ingegeven, zeker Rock‘n Roll. We zijn thuis met zijn achten en slechts twee ervan kunnen niet dansen. Jullie dansschool had de meeste raakvlakken met Rock‘n Roll in Tilburg, dus kwam ik bij jullie kijken.
Joris: Ongeveer twee jaar geleden, Lindy Hop bij jullie. Cristian heeft jullie een keer gezien op een feestje in Tilburg. En toen zijn we het met een groepje gaan doen.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Caroline: Ik help graag anderen! Ik dans heel graag. Ben altijd vrolijk, kan goed luisteren en babbelen. Blijf ook wel veel op de achtergrond (behalve als ik een pilske op heb).
Joris: Ik ben de langste van de dansclub denk ik. Ik ben wel vriendelijk ook. De grote vriendelijke reus, das misschien ook wel gezellig.

Wat doe je gemiddeld op een dag?
Caroline: Uk doe vrijwilligerswerk in Terre des Hommes winkel op de Korvelse weg. En ik pas twee dagen in de week op, op mijn kleinkinderen in België. Ik ben wel veel thuis, ik lees graag. Ik doe veel met mijn handen, ben echt een bezige bij. Naai elke dag wel iets voor mijn kleinkinderen. Ik kook ook graag. En dansen is echt een uitlaatklep!
Joris: Ik woon samen met Joyce in Breda en werk bij de waterschappen Brabantse Delta als monteur. En in mijn vrije tijd speel ik in het Rock‘n Roll bandje Tiogringo op de contrabas. En ik draai plaatjes als dj eerst eten. Ik kom uit Oosterhout, daar had men een vergadering belegd voor een treinstation, maar ze wilde eerst gaan eten, waardoor men de vergadering miste en er geen treinstation kwam.

Wat zou je willen veranderen?
Caroline: Ik ben soms te bescheiden. En soms ook iets meer naar buiten gaan, dus meer onder de mensen zijn.
Joris: Geduldiger zijn. Ik ben best wel ongeduldig, soms als ik het dansen niet meteen snap dan wil ik wel wat geduldiger kunnen zijn.

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken?
Caroline: Om te dansen!
Joris: Barbecueën vind ik heel lekker.

Heb je nog andere hobby’s?
Caroline: Ja ik rijd motor, liefst met mijn man. Bewerk ook glas in lood.
Joris: Ja ook nog, ik rijd motor, en een klein motorfietsje (op de groei gekocht). En een pintje drinken in t Café en uit eten met Peter en Eline.

# Grijp je kans

Wat staat er nog op je bucketlist?
Caroline: Naar Hawaï gaan. Weet niet of dat nog ooit gaat lukken… En dat ik dichter bij de kientjes woon.
Joris: Ik wil graag met Joyce samen naar Ierland. En ons huis opknappen, nieuwe badkamer en toilet etc.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Caroline: Meer respect voor je naasten en oudere mensen. I.p.v. ikke ikke ikke, gewoon eens iets doen voor een ander.
Joris: Wie goed doet goed ontmoet.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Caroline: Blijf dansen! Ik lig er nu tijdelijk uit om gezondheid redenen maar zou het verschrikkelijk vinden als ik niet meer terug zou kunnen komen.
Joris: Dat er meer mensen een Kreidler gaan rijden voor het nostalgische gevoel.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Caroline: Quintus, die heeft een hart van goud, hele sympathieke jongen!
Joris: Joyce, dan kan ze ook een bietje vertellen over d’r eigen.

26 februari 2020

Interview met Ana

# Met de billen bloot

Wanneer ben je gaan dansen?
Ana: Ik begon in april 2018 in Ierland te dansen met Lindy en Charleston. Daarvoor heb ik 13 jaar in mijn kamer gedanst. Ik was te verlegen om ergens anders te beginnen. Ik heb er spijt van. Als ik het nog een keer kon doen, was ik eerder begonnen.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Ana: Ik ben heel normaal. Ik hou van dansen en plezier hebben op een leuke manier. Ik hou van eten en reizen. En ik ben Spaans, weet je (heel luidruchtig).

Wat doe je gemiddeld op een dag?
Ana: Ik stap op mijn fiets en ga met de trein naar Boxtel waar ik bij Roomer werk. Ze maken software voor hotels en ik leg klanten uit hoe het werkt. En geef overal ondersteuning bij problemen. Na het werk eet ik en ga ik dansen. In de klas of in mijn kamer.

Wat zou je willen veranderen?
Ana: Ik zou nog beter willen dansen. Voor de rest heb ik mezelf leren accepteren, het is wat het is. Ik moet hoe dan ook met mezelf leven.

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken?
Ana: Dansen (zei ze met een grote glimlach). Ik ben een freak. Ik geniet ook van een drankje met vrienden, maar daar hoef je me niet voor wakker te maken!

Heb je nog andere hobby’s?
Ana: Ja, reizen, maar op dit moment reis ik altijd naar dansfestivals.

# Grijp je kans

Wat staat er nog op je bucketlist?
Ana: Ik wil zoveel mogelijk van de wereld zien en plezier hebben.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Ana: Respecteer en sta open voor verschillende dingen in de wereld.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Ana: Laten we allemaal feesten!

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Ana: Ja natuurlijk, Caroline! Ze is een lieve vrouw. Toen ik naar Tilburg kwam voor het Shag-voorproefje, danste ik voor het eerst met haar. Ze is zo aardig!

Is er nog iets wat je wilt zeggen?
Ana: Heel erg bedankt om me te verwelkomen in Tilburg! Tilburg is leuk.

23 december 2019

Interview met Michael

# Met de billen bloot

Wanneer ben je gaan dansen?
Michael: Dansen heb ik mijn hele leven al gedaan, maar ik ben 15 jaar geleden met mijn vrouw Kim gaan salsa dansen. En toen waren we wel een beetje klaar met Salsa en kwamen we achter het bestaan van Lindy Hop. Toen hebben we eerst een feest gegeven in die stijl met een leuke openingsdans, ingestudeerd met Anouk en later zijn we echt gaan Lindy Hoppen.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Michael: Spontane jongeman hahaha, ik vind het heel leuk om te sparren met mensen, te luisteren naar anderen en ze iets mee te geven. Daarnaast ben ik altijd in voor feestjes en andere sociale evenementen.

Wat is je doel in het leven??
Michael: Gelukkig zijn door veel leuke dingen te doen met mensen samen. Samen leuke herinneringen maken, zo nu en dan uit het karrespoor. We noemen het ook wel tijdvertragers. Als je bijzondere dingen doet die nieuw zijn, dan gaat de tijd trager. Dansen is daar één van.

Wat doe je gemiddeld op een dag? 
Michael: Ik vind het fijn om de dag te beginnen met een goed ontbijt aan tafel en dan stap ik op mijn fiets naar het werk ook al is het slecht weer. Daarna ga ik lekker werken in de studio. Ik heb samen met Kim een eigen bedrijf dat Kimmic heet daar werken wij als grafisch designers. Tussendoor voeden we ook nog twee kinderen op. 's Avonds als ik thuiskom ga ik het liefste dansen of tennissen, maar ook vind ik het heerlijk om te Netflixen op de bank. En in de douche Shag oefenen.

Wat zou je willen veranderen? 
Michael: Ik zou graag wat minder willen piekeren en meer prutteltjes willen opruimen 😉. Ik pieker eigenlijk over alles wel, ik zou wat meer uit mijn hoofd willen en meer op gevoel willen doen.

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken? 
Michael: Voor seks met Kim.

Heb je nog andere hobby’s?
Michael: Ja tennis, lekker koken en Themafeestjes organiseren. Dus ik geef jullie wel een keer een brainstormpje.

# Grijp je kans 

Wat staat er nog op je bucketlist?
Michael: Ik wil graag nog een keer naar Cuba op vakantie. En ik wil ook nog wel de wereld rond.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Michael: Vertrouwen hebben in het goede van mensen en respect hebben voor elkaar. Lief en eerlijk zijn naar elkaar toe. En durven anders te zijn.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Michael: Ik vind dat we met de Swing Shakers Club naar Senigallia moeten. Swing Shakers on tour.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Michael: Ja, ik wil graag Ana (de Spaanse) voordragen in het interview. Ik vond het erg leuk om te zien dat ze pas net bij The Swing Shakers begonnen is en nu al zoveel plezier uitstraalt op de dansvloer.

17 oktober 2019

Interview met Glenn en Antoinette

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Glenn: Toen ik een jaar of 13/ 14 was ben ik gaan stijldansen, omdat dat moest van mijn ouders. Ik vind Lindy Hop een beetje actiever dan stijldansen. Omdat je bij stijldansen vaste danspasjes en een vaste danspartner hebt. Lindy Hop is wat vrijer en meer geïmproviseerd, ik vind het stiekem toch wel leuker en tof dat het wat meer up tempo is.
Antoinette: In 2005 ben ik samen met Marcus begonnen met Tango. We hebben toen ook een dans ingestudeerd voor ons trouwen. De Tango salon hield op, maar we wilden wel verder met dansen waardoor we zijn gaan Salsadansen met Michael en Kim. Hiermee zijn we gestopt toen ik van de tweede zwanger was.
Toen we 40 werden gaven we een feest met een Rock & Roll thema. Om ons feest feestelijk te openen met een openingsdans zijn we huiskamerlessen gaan volgen van The Swing Shakers. Dat was echt fantastisch. Hierdoor zijn wij jullie blijven volgen en zijn we direct begonnen in Den Bosch. We hadden ook wel door dat we meer dan 1x in de week nodig hadden, waardoor we de feestjes in Tilburg mee gingen doen. Het was gelijk superleuk, we leerden veel, vonden de muziek fantastisch en het is altijd één groot feest. Nu de Swing Shakers niet meer in Den Bosch les komen geven komen we gewoon naar Tilburg!

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Glenn: Spontane jongeman die van dansen houdt.
Antoinette: Altijd heel energiek en positief ingesteld, oplossingsgericht en zorgzaam. Zakelijk kan ik wel hard zijn maar met een menselijk karakter.

Wat is je doel in het leven? 
Glenn: Oud worden.
Antoinette: Mijn doel is om mijn kinderen Madelief en Jasmijn een goede basis te geven. Te genieten van elkaar vrienden, familie en de kleine momenten. Dat je iets achterlaat en mensen mij blijven herinneren. Dat ik iets kan toevoegen.

Wat doe je gemiddeld op een dag? 
Glenn: Ik werk 40 uur in de week als automonteur. Daarnaast ben ik een drummer met podiumangst. Treed niet zo graag op maar jammen met vrienden vind ik wel tof. Ik kan er wel flink op los gaan zoals op een nummer als Rammstein.
Antoinette: Ik was kantoordirecteur van de ABNA in Den Bosch en omstreken, maar ik heb op dit moment een sabbatical. Ik heb het afgelopen jaar lekker aan mezelf en aan mijn gezin tijd geschonken, om wat te onthaasten. Het begint nu wel te kriebelen om weer wat te gaan doen.

Wat zou je willen veranderen? 
Glenn: Ik zou wel wat zekerder willen zijn van mezelf.
Antoinette: Iets minder koppig en dat ik “meer rust nemen” kan volhouden, ook als ik straks weer werk.

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken? 
Glenn: Kaas! Alle kaas is goed behalve schimmelkaas.
Antoinette: Voor een gezellige borrel met vrienden.

Heb je nog andere hobby’s?
Glenn: Snowboarden! En Zundapp rijden.
Antoinette: Naast dansen vind ik dingen organiseren heel leuk. Elk jaar organiseer ik de kindervakantieweek in den Bosch. Ik maak er graag een sport van om zoveel mogelijk gratis van de krijgen en alle potjes van de gemeente aan te spreken. Skiën doe ik ook wel 3x per jaar.

# Grijp je kans 

Wat staat er nog op je bucketlist?
Glenn: Ik wil heel graag een keer naar Australië.
Antoinette: Een reis naar Zuid-Afrika. Een nieuwe job vinden of als zelfstandige beginnen. Ergens een paradijsje op de kop tikken.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Glenn: Geduld voor elkaar hebben en elkaar kunnen respecteren in andere keuzes.
Antoinette: Eerlijk en oprecht zijn. Dingen bekijken vanuit het positieve en geloven in de goedheid van de mens. En dat we een beetje zorgzaam zijn voor de aarde. Als ik ergens prutteltjes zie dan ruim ik ze ook op.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Glenn: Dat er meer mensen Zundapp gaan rijden voor het ultieme nostalgische gevoel.
Antoinette: Dat iedereen 1 prutteltje van een ander opraapt en dat iedereen minimaal 1x in de week een dansje doet want je wordt gewoon blij van dansen.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Glenn: Ik wil Joris benoemen want ik ben weleens benieuwd wat hij te vertellen heeft.
Antoinette: Ja Michael Brugmans! Hij heeft zo’n plezier in het dansen en in de muziek! En omdat Kim en Michael zijn hele lieve vrienden van mij, waar ik heel blij mee ben!

23 augustus 2019

Interview met Pia en Myrthe

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Pia: In september 2018. Ik heb vooraf allerlei dansen gedaan. Begonnen als kind met klassiek ballet en jazz. Dans nog steeds modern bij het Factorium. In solo dansen voel ik mezelf nog steeds comfortabeler. Bij Lindy Hop ben ik terecht gekomen via mijn boetie Ralph. Lindy Hop is voor mij superleuk, wel een uitdaging omdat ik niet precies weet wat er komen zal. Het is spannend omdat je een stukje controle los moet kunnen laten.
Myrthe: Toen ik een jaar of 4/ 5 was ben ik begonnen met dansen. Jazzbalet, streat dance, hip hop, ballet enz. Toen we wedstijden gingen doen was de lol er een beetje van af. Maar het bleef toch kriebelen. Dus toen ben ik samen met Glenn gaan stijldansen en via Joris en Joyce terecht gekomen bij the Swing Shakers.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Pia: Ik zie en voel heel veel en heb een hele sterke intuïtie zoek naar verbinding. Ik ben een vliegende kiep die graag fladdert maar wel in een veilige ruimte. Ben enthousiast, kunstzinnig, buiten beentje, piekeraar, overdreven analyseren, beetje raar maar wel lekker 😉.
Myrthe: Ik ben vrij rustig, tevreden en heb niet zo’n uitgesproken mening over dingen. Ik ben zeker altijd wel in om iets leuks te doen met vrienden. Ik heb geen duidelijk doel waar ik naar streef maar wil wel graag gelukkig zijn en blijven.

Wat doe je gemiddeld op een dag? 
Pia: Ik ben creatief ondernemer/ beeldend kunstenaar. Ik vertel verhalen waarin ik gebruik maak van allerlei beeldende middelen. Soms zet ik dat om in een groter project zoals de culturele opening van het spoorpark. Ik werk drie dagen in de Lochal. Ik ben ook bezig om een eigen boek en theatervoorstelling te maken over de verhalen uit mijn straat: Stadstraat013.
Myrthe: Ik werk vijf dagen in de week als research analist in het Erasmus ziekenhuis te Rotterdam. Ik werk in een onderzoekslaboratorium waar wij een experimentele behandelmethode testen voor asbestkanker. We maken een vaccinatie met immuun cellen van de patiënt zelf.

Wat zou je willen veranderen? 
Pia: Ik ben niet zo goed in mezelf verkopen. Je kunt mij beter laten doen en beleven want als ik over dingen na moet denken ga je in je hoofd zitten en niet in je gevoel.
Myrthe: Minder lang over dingen nadenken en sneller dingen doen!

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken? 
Pia: Ik slaap liever gewoon door maar voor een klein avontuur ben ik altijd wel te porren zoals “dansen in de regen”.
Myrthe: Ben & Jerrys (meerdere smaken) of voor een leuk concert (ook van alles en nog wat).

Heb je nog andere hobby’s?
Pia: Er blijft weinig tijd over, maar lekker borrelen met vrienden op het terras! Roeien, en klussen in mijn huis. Mijn konijn is geen hobby he? Hij is wel heel schattig.
Myrthe: Ja, ik speel al vanaf mijn 9e basgitaar. En Ik zing graag. En ik ga regelmatig naar festivals, dansoptredens, voorstellingen en concerten.

# Grijp je kans

Wat staat er nog op je bucketlist?
Pia: Heb je even? Mijn boek afronden, liefst in Portugal. Naar New York reizen, dansen in de regen, in mijn broek plassen van het lachen, op een slee met sledehonden en de liefde van mijn leven tegenkomen…
Myrthe: Ik wil een keer een roadtrip door Schotland maken.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Pia: Genieten- bewuster worden van kleine alledaagse dingen, zoals een lieveheersbeestje wat de weg naar buiten vind, met je blote voeten door het gras lopen, of een fijn gesprek met de buurman.
Myrthe: Leef je leven zoals je wilt, als je anderen maar niet tot last bent.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Pia: Glimlach vandaag eens naar de kassière en geef komende week eens iets weg. Niet omdat het moet maar omdat het kan.
Myrthe: Ik wil graag meespelen in een nieuw te vormen Swing Shakers band. Aanmelden kan via mijn manager Anouk Martens. (anouk@swingshakers.nl) Anouk regelt na het voorstel rondje verder trouwens niks, dat doen de leden zelf, maar dan kan ze zichzelf wel manager noemen!

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Pia: Ik wil graag de winnares van de afgelopen Swing-it-to-win-it voordragen: de Bosschenaar Antoinette!
Myrthe: Ik wil dat Glenn (Miller) volgende keer geïnterviewd wordt.

30 juni 2019

Interview met Ralph en Erwin

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Ralph: Mijn eerste danservaring was Rock ’n Roll bij de Tilburse Revue. Toen had Marieke Roest (danst ook bij The Swing Shakers) de hoofdrol. Ik was 19 jaar oud, dus lang geleden! Dineke (mijn vrouw) en ik hebben ook nog een jaartje salsa gedanst in die tijd. Maar 2 jaar geleden in september 2017 hebben we pas echt gevonden van wat we zochten bij de Swing Shakers! Vanaf de eerste avond voelde wij ons vrij omdat we hier pas echt plezier hadden. Het is een mega gevarieerde mix hier bij de Swing Shakers, maar wij voelde ons direct thuis als nieuwkomers.
Erwin: Mijn eerste danslessen waren in de jaren ’90 omdat ik ging trouwen en wilde kunnen dansen op de bruiloft. Bij de Swing Shakers ben ik pas vorig jaar terecht gekomen in september 2018. Ik zag samen met Chantal (mijn grootste liefde) een film in de bioscoop over dansen die ons triggerde. Daarna zagen wij een onderzoek over dansende ouderen, die waren fitter mentaal en fysiek dan een controlegroep ouderen die naar de sportschool gingen. Na een proefles Salsa zochten we door en vonden we de familie die we zochten.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Ralph: Als ik mezelf ergens thuis voel dan wil ik daar altijd iets voor doen. Dan organiseer ik graag leuke dingen, zoals d'n opstoet en swing while we are singing bij The Swing Shakers. Ik ben gericht op het helpen van anderen, maar treed graag op de voorgrond, niet perse omdat ik op de voorgrond wil staan maar omdat ik graag de regie in handen heb. Ik heb een beeld hoe iets eruit moet gaan zien en wil graag dat dat het wordt. Ik ben van de energie in leuke korte projecten maar ik ben niet van de lange adem.
Samen met Dineke en de kinderen willen we het leven graag simpel houden en genieten van het moment. Ik wil graag vrijheid voelen in keuzes die ik ga maken.
Erwin: Ik ben een levensgenieter, heb veel energie en ben heel positief ingesteld. Ik sta altijd voor iedereen klaar en ik probeer mensen mee te nemen in het positieve in het leven. In mijn werk ben ik duidelijk in wat ik wil, voornamelijk in mijn werk als politieagent. Als ik thuis kom ben ik ontspannen en gaat de pet aan de kapstok.

Wat doe je gemiddeld op een dag? 
Ralph: Ik werk 4 dagen in de week. Daarin doe ik drie dingen:
1. Theatershows, gericht op mobiliteit.
2. Ik help mensen in het vinden van een nieuwe baan.
3. Ik ben Trainer & procesbegeleider.
Ik ben getrouwd met Dineke en wij zijn de ouders van Wybe en Sepp. Waarvoor ik regelmatig langs de lijn op het voetbal- en honkbalveld sta.
Erwin: Stilzitten kan ik niet, ik ben eigenlijk altijd bezig. Sporten in de sportschool, Netflix kijken, stukje op de motor rijden, wasje doen, bioscoopje pakken met Chantal. Als ik aan het werk ben is het net zo onregelmatig. Ik ben wijkagent in Tilburg Centrum Zuid. Ik ben er voor de leefbaarheid en veiligheid van de bewoners. Ik kom veel in aanraking met huiselijk geweld, burenruzies, overlast, dealers en andere boeven in de wijk.

Wat zou je willen veranderen? 
Ralph: Mijn rug! Want ik lig er nu al drie maanden uit qua dansen. En in combinatie daarmee kunnen er nog 3 kilootjes af.
Erwin: Ik zou mijn buikje wel eraf willen. Aan bewegen ligt het niet, maar ik houd van lekker en bourgondisch eten.

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken? 
Ralph: Chocoladepudding met vel!
Erwin: Sushi! En als de postcodeloterij of KISS aan de deur staat.

Heb je nog andere hobby’s?
Ralph: Muzikaal straattheater. Met de Penthouse Boys treden we regelmatig op tijdens tonpraat avonden, festivals en op straat. Wij werken zeer interactief met het publiek. We laten bijvoorbeeld groepen lijn dansen en serenades aan elkaar brengen. We zingen zelf ook eigen nummers.
Pianospelen en zingen doe ik ook af en toe wel eens. En ik verzamel Lego in gesloten dozen.
Erwin: Zat! Muziek maken, met name drummen op m’n drums. Muziekfestivals en concerten bezoeken, Heavy Metal. Bioscoop en theaterbezoek. 013 is m’n tweede woonkamer. Motorrijden en stadjes bezoeken.

# Grijp je kans

Wat staat er nog op je bucketlist?
Ralph: Een huisje in de bossen met camper en ik wil graag nog naar Zuid Afrika (maar dat is wel iets te ver om mijn huisje neer te zetten!)
Erwin: Naar t noorderlicht! En in China en Japan naar de hightech kijken. En the orient express! En een cruise over de Nijl.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Ralph: Dat je altijd naar de ander kijkt wat zijn of haar krachten en talenten zijn en niet naar hun onmogelijkheden.
Erwin: Heb een ander lief zoals je jezelf lief hebt. Want als je niet van jezelf kunt houden kun je ook niet van een ander houden. Ik kijk elke dag in de spiegel en zeg: "Wat zie je er toch goed uit". Of ik geef een kusje op m’n spierbal.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Ralph: Als ’t dan over dansen gaat zou ik graag nog een keer een Hollandse Lindy Hop avond willen hebben in Lindy Hop stijl met Campingsmoking en liedjes van Tino Martin en Andre Hazes. Nederlandse muziek kent ook heerlijke Blues en Lindy Hop achtige nummers namelijk. Dan ga ik wel DJ-en.
Erwin: Volg mijn Instagram account: @wijkagenttilburgcentrumzuid en zie alle facetten van het politiewerk, dus ook de dingen die niet in de krant komen.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Ralph: Pia, m’n zusje. Ze vind het misschien niet leuk maar ik wel!
Erwin: Myrthe, want daar wil ik wel wat meer van weten!

26 april 2019

Interview met Milou en Adam

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Adam: Ik zag mijn collega Elske op de Dwalerij, met the Swing Shakers en mijn interesse werd gewekt door de energie die van de muziek en dans afspat. In september 2018 mocht ik zelf aan de bak oftewel 1 cursus terug, 3 tot 4 maanden geleden, hoe wil je het noteren? Verder nooit gedanst op één cursus Zouk na, maar die muziek is niet echt mijn ding.
Milou: In september 2012 ben ik gaan dansen omdat mijn liefste (enige) nicht Anouk mij vroeg om dit te gaan doen. Dit was de allereerste beginnerscursus die Koen en Anouk als Swing Shakers gaven. Ik dacht dat ik het nooit zou leren, want ik was de stijve hark van de familie. Maar het was zo leuk dat ik ben blijven hangen.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Adam: Gne gne, dat is de enige waar ik een bietje over heb nagedacht. Als een boom waarbij de wortels tot de hel rijken zodat de takken tot de hemel kunnen rijken. Maar ik ben niet gelovig. Ik streef naar een leven waarbij ik zoveel mogelijk kan genieten zonder ten laste te zijn van anderen en het milieu. Ik probeer daarbij altijd mezelf te overtreffen.
Milou: Ik weet het niet, wat hebben mensen over zichzelf geschreven? Ik ben perfectionistisch, maar dat vind ik stom van mezelf. Ik ben behulpzaam en rustig, wat vind jij, wat moet er nog bij?? Anouk schrijf jij maar iets op… : MEEGAAND Milou.

Wat doe je gemiddeld op een dag?
Adam: Uitslapen, kinderen vermaken; Ik werk als beweegspecialist. Ik verzorg sport en spel activiteiten buiten- en tussen schooltijden. Daarnaast houd ik van veel, maar verantwoord en gezond eten, veel bewegen en als het meezit ook veel dansen.
Milou: Werken, haha. Ik sta rond 7.15 op, dan verzorg ik me en ga ik naar het werk. Ik ben advocaat-stagiaire, in het rechtsgebied personen- en familierecht en arbeidsrecht. Ik werk bij de Haas en de Jong. Naast het werken als advocaat doe ik nog de beroepsopleiding. ’s Avonds vind ik het fijn om te relaxen, lekker op de bank, uit eten, wandelen, of dansen. Met mijn vriend Stefan doe ik wel eens een spelletje om wie er de afwas moet doen.

Wat zou je willen veranderen?
Adam: In een conflictsituatie zou ik graag rustiger willen blijven.
Milou: Ik zou wel wat minder faalangstig willen zijn. Maar ik vind dat zo’n stom woord… Schijt hebben aan alles!

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken?
Adam: Als mijn huis in de fik staat.
Milou: Niks van eten ofzo, of trouwens, misschien karamel zeezout chocolade met gezelligheid. Maar ik vind het wel fijn om lekker uit te slapen.

Heb je nog andere hobby’s?
Adam: Welke hobby’s heb ik niet?! Ik kom overal op mijn fiets en/ of longboard. Ik geef les en beoefen Po Chi Chûan (zelfverdedigings vechtsport). Verder Jojo en jongleer ik veel. In het verleden heb ik een hoop verschillende dingen gedaan, zoals Freerunning, acro joga, vlechten en knopen, Tie Dye, boulderen en ik ben ooit schapenherder geweest 😊.
Milou: Eeuhm, hardlopen met mooi weer, boeken lezen en een spelletje doen. Gezelligheid met familie, met de gezellige mensen van de Swing Shakers, met mijn zus en collega’s.

# Grijp je kans 

Wat staat er nog op je bucketlist?
Adam: Ik wil graag een keer naar de Himalaya gaan, ik ben hier al plannen voor aan het maken. Maar mijn bucketlist is niet zo lang want ik doe gewoon waar ik zin in heb.
Milou: Ik wil mijn studie afmaken en een huis kopen. Ook wil ik nog graag een keer met Stefan naar Amerika.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Adam: If you throw stones, stones will come back. If you throw flowers, flowers will come back.
Milou: Vooral gewoon een beetje lief zijn voor elkaar en elkaar een beetje helpen waar mogelijk, maar niet jezelf vergeten.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Adam: Ik zou jullie willen aanraden om het boek: non-violent communication van Marshall Rosenburg” te lezen. Een boek waarin je leert tot verbinding te komen in plaats van vervreemding.
Milou: Kom allemaal meedoen met de carnavalsoptocht bij the Swing Shakers, “want een dag nie gedaanst des pas sund.”

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Adam: Jazeker, Erwin de gouwe Wout.
Milou: Doe maar Ralph, dat vind ik leuk.

20 februari 2019

Interview met Nour en Elske

# Met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Elske: 6 Jaar geleden ben ik begonnen bij The Swing Shakers. Maar toen ik 1,5 was bouncete ik al op de muziek. Toen ik 2,5 was mocht ik al op dansles, dat heette in die tijd dansexpressie, waar ik met 3 jaar oud mijn eerste optreden had in de Nieuwe Vorst. Daarna ben ik bij Factorium gaan dansen, begonnen met klassiek ballet, door naar jazzballet en later modern. Met dat clubje hebben we regelmatig opgetreden. Vanaf 16 jaar oud ben ik grotere dansproducties mee gaan dansen. En op mijn 18e ben ik begonnen aan de dansacademie. Waar ik succesvol na mijn eerste jaar ben gestopt omdat ik met kinderen wilde gaan werken. Ohja, in de tussentijd heb ik ook nog drie jaar gestijldanst met Gerben, degene die mij 6 jaar terug overhaalde om bij The Swing Shakers te gaan dansen.
Nour: Mijn allereerste dansles kreeg ik op mijn 8e jaar; Swing Dance!! Ik gleed af naar streetdance en toen ik een jaar of 18 was sportte ik veel op de sportschool, daar ben ik als vervanger aerobics gaan geven. Door een blessure heb ik hiermee moeten stoppen, gelukkig maar want toen kwam de tijd om te gaan Lindy Hoppen. Collegiate Shag vind ik trouwens precies even leuk als Lindy Hop.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Elske: Ik ben een vriendelijk persoon die het beste met iedereen voorheeft. Ik geloof in de goedheid van de mens. Daardoor ben ik ook oprecht geïnteresseerd in een ander en ben ik nieuwsgierig naar zijn of haar verhalen. Een roddeltje op zijn tijd kan ik niet weerstaan. Een van de dingen die ik graag in de toekomst zie is een leuke vent en een hoop kinderen aan mijn zij. De leuke vent mag eruit trouwens. 😊
Nour: Ik vind ik het tof om omringd te zijn door mensen om mij heen. Ik ben een fanatiek gymdocent waar ik mijn ziel en zaligheid door kan geven aan spontane kindjes. Wat veel mensen waarschijnlijk niet van mij weten is dat ik ook enorm kan genieten van lekker eten en dan vooral veel zoetigheid, in de vorm van toetjes, liefst zo veel mogelijk.

Wat doe je gemiddeld op een dag?
Elske: Het liefst slaap ik uit tot een uurtje of 10 (tenzij ik lesgeef). Dan ga ik naar mijn ouders om te ontbijten en de puzzel uit de krant te maken. Daarna bereid ik lessen voor of ga ik oefenen met Anouk of verdoe ik mijn tijd aan social media. Laat in de middag geef ik regelmatig dansles bij Ladies Gym te Berkel-Enschot. En ’s avonds geef ik les bij The Swing Shakers.
Nour: Op een doordeweekse dag bouw ik de gymzaal om tot sportpaleis en geef ik les aan veel verschillende groepen kindjes. Na wat administratief werk rust ik regelmatig uit bij mijn allerliefste mama, die mijn buik vult met allerlei lekkers. In het weekend slaap ik lekker uit 😊. En doe ik de dingen die mensen doen.  

Wat zou je willen veranderen?
Elske: Geen last minute stress meer. Ofwel ietsje eerder beginnen met voorbereiden van verschillende dingen zodat ik kan ademen voor ik begin.
Nour: Mijn lengte, dat ik niet altijd tegen schouders aan hoef te kijken. En een betere bounce, die blijft mij achtervolgen!

Waar kunnen wij je ’s nachts voor wakker maken?
Elske: Niet, ik wil slapen ’s nachts
Nour: De zomer is mijn seizoen! Heerlijk rust en genieten van een lekker zonnetje en een opblaasbedje op de zee is het enige waar je mij voor mag wakker maken.

Heb je nog andere hobby’s?
Elske: Ik zing graag! En ik wil nog wel leren koken, dus als er iemand is met veel geduld…
Nour: Nee geen tijd voor, Lindy Hop & Collegiate Shag zijn de dingen die mijn hartje sneller laten kloppen.

# Grijp je kans 

Wat staat er nog op je bucketlist?
Elske: Zelf leren paragliden, quad rijden en parachute springen.
Nour: Een vakantie naar Curaçao, en huisje boompje beestje. 

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Elske: Bescheidenheid siert de mens. Geluk zit hem in de kleine dingen.
Nour: Laat een ander in zijn of haar waarde en ben netjes en beleefd, daar kom je het verst mee.

Zou jij nog een oproep willen doen voor iets?
Elske: Jaaa, dat er meer kinderen komen dansen, want stiekem vind ik kinderdansles geven het allerleukst en een dansend lijf is een gelukkig lijf!
Nour: Een hele leuke knappe man, niet te groot, niet te klein, donker haar, blauwe ogen met humor en ambitie, ook om te (leren) dansen.

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Milou en Adam! Want Milou is er altijd als steun en toeverlaat, maar laat nooit het achterste van haar tong zien, dus we zijn benieuwd naar haar verhaal. En Adam, Want die danst pas net maar heeft zo flink het virus te pakken, FAN-TAS-TIES!

20 december 2018

Interview met Koen en Anouk

# met de billen bloot

Wanneer zijn jullie gaan dansen?
Tien jaar terug zagen Koen en Anouk op het Jazz Festival in Breda een aantal dansers die precies dansten wat wij wilde leren. Namelijk Boogie Woogie! Deze muziek stond altijd al zeer hard aan als we het huis poetsten (moet je ook eens proberen daar wordt je blij van!). We zijn direct begonnen in Vlijmen bij the Thunderbirds, waar onze docenten na een jaar dansen stopten! OMG wij kregen bijna een hartverzakking toen we het hoorde. Door aanmoedigingen van veel mensen hebben Koen en Anouk samen met Toon en Maria de lestaak over genomen. In het begin vooral herhaald wat we hadden geleerd. Maar al snel reisde Koen en Anouk heel Europa door om bij te leren en sloten zij zich aan bij verschillende andere dansclubs in Nederland.

Hoe omschrijven wij onszelf?
Koen en Anouk… Dance dance dance. Overal onafscheidelijk maar niet aan elkaar vastgeplakt. We kunnen beide zonder woorden (ook al houden we van ouwehoeren) GENIETEN van ons gezin, anderen en onze omgeving. Gevoelsmensen, puur en eerlijk met een groot hart dat open staat om te ontvangen.

Hoe vullen jullie de dag?
Koen werkt als embedded software engineer bij Sioux. Momenteel werkt hij gedetacheerd bij ASML. Hij werkt daar met een team aan micro chips. Ja mensen, zoek dat maar eens op .
Anouk vult haar dagen meestal met de kinderen, Jelle (3) en Abel (2). Samen bouwen we legokastelen, gaan we naar de speeltuin en als ze bij opa en oma zijn doet Anouk de administratie voor The Swing Shakers, of geeft ze dansles. Vaak privé les voor openingsdansen maar ook voor groepen op scholen en feestjes.
Naast dit alles geven we meerdere malen per week met zeer veel plezier Swing danslessen.

Waar zou je best nog wel iets in willen veranderen?
Anouk kan soms een tikkie (te) fel/direct  zijn, daar waar Koen eerder in zijn schulp zou kruipen. Vroeger kroop hij zelfs letterlijk onder tafel!

Waar kun je jullie voor wakker maken?
Voor swingdansen, bordspellen, ijs en chocolade kun je ons altijd komen wakker maken.

Hebben jullie naast dansen nog andere hobby’s?
We houden van creëren binnen de dans (lessen), maar ook daarbuiten. Koen fotografeert, Anouk heeft een heleboel creatieve hobby’s zoals fotoshoppen en schilderen… En samen bouwen we boomhutten, kasten, ridderbedden en ga zo maar door. Ow ja, Koen kijkt ook nog te blije filmpjes op dumpert en funniest home video’s, dan kun je ‘m wegdragen!

# Grijp je kans

Wat staat er op jullie bucketlist?
Op onze bucketlist staat een reis naar New Orleans, daar waar de Swing is ontstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw.
En een reis naar Lego Land en Harry Potter Studios, gne gne.

Welke normen en waarden zou je graag aan anderen willen overdragen?
Wat wij anderen mee willen geven, waar wij ontzettend van genieten; is om je kinderen vooral onderdeel te laten zijn van je gezin. Blijf zelf genieten en neem je kinderen daar in mee. Je hoeft natuurlijk niet ons voorbeeld te volgen, maar wij gunnen het anderen omdat het voor ons extra plezier oplevert.
Daarnaast hebben zowel Koen en Anouk een hekel aan paarse krokodillen bureaucratie. We groeien groter, dan zijn regels handig. Maar als iemand een been breekt waardoor hij zijn net betaalde lesgeld in de prullenbak heeft gegooid, dan zijn wij de beroerdste niet om dat lesgeld even te bevriezen totdat hij/zij weer mee kan doen (mits we het financieel gezien zelf redden natuurlijk).

Zouden jullie nog een oproep willen doen voor iets?
Ja natuurlijk! Dat iedereen aan zoveel mogelijk mensen vertelt hoe leuk swingdansen is. Zodat we nog jaren door kunnen blijven gaan. En dat die hangtafels de ruimte uit gebonjourd kunnen worden en we BIG SWINGING PARTY’S kunnen bouwen in Tilburg en Den Bosch. Dat er in een Amerikaans filmpje een stuk voorbij komt: "Brabant… The Swinging Walhalla of The Netherlands".

Wil je andere personen voordragen voor in het interview?
Jazaker! Nour en Elske natuurlijk. Let them do the talking next time.

20 oktober 2018