Beginnerscursus Blues

Blues is een informele dans waarin geen vastgelegde patronen terug komen. Het legt de focus op de connectie, sensualiteit en improvisatie. De basis is slechts een "simpele" gewichtsverplaatsing. De dans focust zich niet op complexe patronen of voetenwerk. Blues kan worden gedanst met veel lichamelijk contact, echter zul je bij onze lessen een softere vorm van Blues krijgen, 90% van de lessen zijn in open/ half open positie.

Blues vindt zijn oorsprong in de muziek van de slaven (uit Afrika afkomstige negers) in het Zuiden van de Verenigde Staten. Muziek maken met elkaar of alleen, was voor hen vaak de enige manier om hun lijden uit te drukken en te verzachten. Omdat deze muziek een melancholische toon en inhoud had, werd ze 'blues' genoemd.

Laat je door Elske en Anouk meenemen, zodat je de moves voelt opkomen vanuit je tenen met een roarrr van binnen!

Geef jezelf op via www.swingshakers.nl/aanmelden Let op: Minimaal 5 volgers en 5 leiders wil de lessenreeks doorgang vinden.

9 december 2019 21:00 | Horeca T-Kwadraat, Olympiaplein 382 | Tilburg

Beginnerscursus Air Steps

Koen en Anouk gaan zorgen voor een nieuwe dimensie aan jouw Swing dans, door acrobatische figuren te implementeren.
Na diverse workshops Air steps gegeven (en gevolgd) te hebben in binnen en buitenland hebben we een zeer duidelijk beeld hoe de lessen eruit zullen gaan zien (en hoe niet).

Wat we allereerst gaan creëren is een basis van vertrouwen. Zonder vertrouwen kun je namelijk niks. We besteden aandacht aan een goede opwarming, maar vooral ook goede spotters. Spotters?? Ja, je zult niet alleen acrobatische figuren gaan leren maar ook leren hoe je iemand anders kunt begeleiden en op kunt vangen voor het geval dat het niet goed gaat.

We beginnen de lessenreeks met simpele Air steps. Na een paar lessen zal de groep zich meer gaan verdelen en gaan we kijken wat er nog meer in jullie vermogens ligt. Het zal dus waarschijnlijk zo zijn dat er na verloop van tijd in verschillende hoeken van de zaal verschillende air steps te zien zijn. Ook kan het zo zijn dat een leider de lucht in wordt gegooid omdat hij leniger en lichter blijkt te zijn waardoor het heel gemakkelijk gaat. Soms past een figuur je als gegoten en soms laat je het links liggen omdat de bouw van je lichaam nou net handiger past bij iets anders.
Koen en Anouk zullen in elk geval deze 7 lessen alles op alles zetten om jou op een veilige wijze mee te nemen in de wereld van de air steps zodat ook jij straks iemand door de lucht gooit (of gegooid wordt).

Swingdanservaring is fijn, maar niet noodzakelijk.

Geef jezelf op als je durft…

www.swingshakers.nl/aanmelden

11 december 2019 21:00 | Horeca T-Kwadraat, Olympiaplein 382 | Tilburg

Friday Night Swing - Kersteditie - Tilburg

We hullen het T-Kwadraat in Kerstsfeer en draaien de sterren van de hemel met swingende Kerst hits. Kom jij ook in gold glitter of glamour zodat je fabuleus op de foto kunt (leuk als kerstgroet)?

13 december 2019 20:30 | Horeca T-Kwadraat, Olympiaplein 382 | Tilburg

Dwalerij - Swingbike dancing - Gluhwein en Hot Choc

Wie oh wie komt er mee om de bakfiets heen dansen??
We zorgen voor thermoskannen warme chocomelk en Gluhwein... GRATIS voor dansers!
We verzamelen om 13.30 uur bij de Happy Italy en dansen dan op Swingende kerstmuziek de kerstmarkt over. Tegen de kou kunnen we ons kleden, maar als het regent zijn we niet van de partij!

15 december 2019 13:30 | Lunchcafé Nieuwland, Nieuwlandstraat 66 | Tilburg

Beginnerscursus Lindy Hop

Beginnerscursus Lindy Hop.

Lindy Hop? Lindy Hop is eind jaren 20 van de vorige eeuw ontstaan en momenteel de meest populaire swingdans in Nederland. Het is een Afro-Amerikaanse dans, een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op Blues, Jazzdans en Charleston. Losgaan op opzwepende Jazz muziek is dé manier om even alle zorgen te vergeten en te ontspannen.

Donderdagavond 19 december start de beginnerscursus Lindy Hop bij Cultuur BSO Momopole te Tilburg. We trappen af met een gratis proefles van 19.00-19.45 uur. Na deze proefles kan iedereen zichzelf inschrijven voor een lessenreeks van 12 lessen. Deze lessen lopen vanaf 19 december tot en met 2 april (26 december, 2 januari en 27 februari gaan niet door).
De kosten voor deze lessenreeks zijn € 78,- per persoon.

Meld je nu aan voor een (gratis) proefles: www.swingshakers.nl/aanmelden.

Tot op de dansvloer!

Elske en Anouk

19 december 2019 19:00 | CulTuur BSO Monopole, Langestraat 13 | Tilburg